Voorbereiding

   info@luneezonne-energie.nl

Ter Voorbereiding

Hoe te bepalen het aantal panelen en beschikbaar geschikt dakvlak(ken)?

Er zijn een 2-tal aspecten die vooraf bekend moeten zijn:

 

Verbruik: Wat is uw huidig jaarlijks verbruik via uw energieleverancier? Dit kunt u aflezen op de jaarlijkse eindafrekeningen. En komen daar nog wijzigingen bij op redelijk kort termijn zoals volledig elektrisch autorijden, elektrisch verwarmen of mogelijke woninguitbreiding.

 

Ruimte: Welke ruimte is er beschikbaar op de meest geschikte dakvlak(ken)? Om dit te weten moeten we meten. Waarbij ook mogelijke obstakels als schoorstenen of rookgasafvoer, dakkapellen en/of dakramen bekend zijn.

 

Het heeft geen zin om alle beschikbare ruimte op de meest geschikte dakvlakken volledig te voorzien van zonnepanelen. Overcapaciteit aan opgewekte zonnestroom wordt niet echt beloont. De benodigde capaciteit aan zonnestroom beperkt zich tot uw totaalverbruik. U mag terug leveren aan het elektriciteitsnet met het teveel aan stroom. Waarbij u, als uw opbrengst wat minder is, deze stroom weer mag ontvangen uit uw geleverde overcapaciteit. Dit noemt men salderen.

 

Wat is salderen?

Als de zon volop schijnt en de zonnepanelen meer vermogen opleveren dan er wordt verbruikt, wordt het overschot terug geleverd aan het net. Als ’s avonds de zon is ondergegaan en de zonnepanelen niets meer opwekken wordt er vervolgens weer stroom afgenomen van het net. Het terugleveren en de afname mogen in Nederland tegen elkaar worden weggestreept. Dit wordt salderen genoemd en is wettelijk vastgelegd in de salderingsregeling.

 

Praktisch alle particuliere woningen komen hiervoor in aanmerking. Het betekent dat u voor uw teruggeleverde stroom evenveel ontvangt als u betaalt (inclusief belastingen en transportkosten) voor de afgenomen stroom. De salderingsregeling is door de Nederlandse overheid verlengt sowieso tot 2023.

 

Vanaf 2023 wordt de huidige salderingsregeling afgebouwd. Details over hoe dat verder gaat zijn op dit moment NIET bekend

CONTACT


Telefoonnummer:

06 - 2323 9976


E-mail:

info@luneezonne-energie.nl


Adres:

Klaphekstraat 28

6644CN Ewijk


ACTUEEL


Minister Wiebes verlengt salderingsregeling tot 2023! Daarna volgt een afbouwregeling tot 2031


Wetsvoorstel afbouwregeling vanaf 2031 ligt gereed. 11% minder per jaar m.i.v. 2023 

 

© Copyright. All Rights Reserved.