Omvormer

   info@luneezonne-energie.nl

Omvormer

 


Vermogen en meer...

Vermogen Omvormer    Het vermogen van een omvormer dient afgestemd te zijn op de totale capaciteit van de zonnepanelen. De capaciteit van zonnepanelen wordt aangeduid met de eenheid Watt Piek (WP). Dit betekent dat onder ideale omstandigheden (25 ° Celsius) een bepaald vermogen wordt afgegeven. Echter halen wij in Nederland nooit deze ideale omstandigheden. Het vermogen van de omvormer mag dus lager liggen dan de capaciteit in WP van uw zonnepanelen. Voorbeeld:  Op een installatie met 2200 WP kan prima een omvormer van 2000 Watt. Als de zonnepanelen niet ideaal op het zuiden gericht zijn kan soms nog wel een kleinere omvormer aangeschaft worden.

 

 

Omvormers kunnen geluid maken     Omvormers zijn niet geheel geruisloos. Het geluid is afhankelijk van de koeling. Als er gebruik wordt gemaakt van een ventilator, dan hoort u de ventilator aanslaan. Maar ook omvormers met een convectiekoeling zult u horen. In de specificaties van de omvormer kunt u aflezen hoeveel geluid in decibel er maximaal wordt geproduceerd.

 

 

Optimizers, wat zijn dat?     Optimizers optimaliseren. Wanneer er zonnepanelen last hebben van schaduwwerking en deze daardoor minder capaciteit zal opwekken zal dit ook direct een negatief effect hebben op de overige zonnepanelen. Om dit te voorkomen is het verstandig juist die zonnepanelen, die inderdaad last van schaduw hebben, te voorzien van dergelijke optimizers. Wel is het een vereiste om dan te kiezen voor een geschikte omvormer voor dergelijke optimizers.

CONTACT


Telefoonnummer:

06 - 2323 9976


E-mail:

info@luneezonne-energie.nl


Adres:

Klaphekstraat 28

6644CN Ewijk


ACTUEEL


Minister Wiebes verlengt salderingsregeling tot 2023! Daarna volgt een afbouwregeling tot 2031


Wetsvoorstel afbouwregeling vanaf 2031 ligt gereed. 11% minder per jaar m.i.v. 2023 

 

© Copyright. All Rights Reserved.